Nöroloji (Sinir Sistemi Hastalıkları)
Nöroloji beyin, beyin sapı, omurilik ve çevresel sinir sistemiyle kasların hastalıklarını inceleyen ve cerrahi dışındaki tedavi uygulamalarını içeren tıp bilimi dalıdır.
Nöroloji kliniğimizde uzman ve deneyimli hekimlerimiz tarafından hastanın şikayetleri dinlenerek sorunun ne olduğu ve bu sorunun hangi nedenlere bağlı olduğu çözümlenmeye çalışılır.
Hastanemizde nöroloji alanında beyin merkezi sinir bozuklukları, baş, boyun, bel gibi bölgelerde sorunu olana hastaları yatarak ya da ayakta tedavi hizmeti sunulmaktadır. Nöroloji Kliniğimizde uzman hekim kadromuz tarafından hem yetişkinlere hem de çocuklara en iyi tanı ve tedavi hizmeti sunulması amaçlanmaktadır.
Nöroloji hastalıklarının teşhisinde büyük önem taşıyan cihazların teknolojik gelişimleri yakından takip edilmektedir. Her üç hastanemizde de nöroloji alanında uzman hekimlerimiz tarafından tanı, teşhis ve tedavi hizmeti verilmektedir.
Nöroloji Kliniğimizde Tanı ve Tedavisi Gerçekleştirilen Başlıca Hastalıklar:
-
Baş ağrıları
-
Baş dönmeleri
-
Felçler
-
Sara yani epilepsi hastalığı
-
Parkinson hastalığı
-
MS (multiple skleroz)
-
Kas hastalıkları
-
Beyin ve sinir enfeksiyon hastalıkları
-
Doğumda veya doğum sonrasında oluşan beyin ve sinir hastalıkları
-
Beyin tümörleri
-
Bel ve boyun ağrıları
-
El ayak uyuşmaları
Nöroloji Bölümünde Yapılan Başlıca Tetkikler
EMG (Elektromiyografi): Çevresel sinirleri etkileyen hastalıklarda tanı koymak, ortaya çıkan işlev bozukluklarını ya da yapısal hasarların şiddetini belirlemek, hastalık sürecini izlemek ve uygulanan tedavinin etkisini değerlendirmek için başvurulan inceleme yöntemine EMG denir.
EEG (Elektroensefalografi): EEG beyindeki sinir hücreleri tarafından üretilen elektriksel işlemlerin uyanıklık ve uyku halindeyken kağıt üzerine beyin dalgaları şeklinde aktarılması işlemidir.
MR (Manyetik Rezonans): Vücutta ayrıntılı resimler oluşturmak için güçlü mıknatıslar, radyo dalgaları ve bilgisayarın kullanıldığı bir testtir. Nörolojik hastalıkları teşhis etmek veya tedaviye verilen yanıtı takip etmek için kullanılan cihaza MR denmektedir. MR hakkında en çok merak edilen konulardan biri radyasyon içerip, içermediğidir. MR cihazı görüntüleme yaparken x ışınlarını değil mıknatıs ve radyo dalgalarını kullanır, bu sebeple de radyasyon içermez.
BT (Bilgisayarlı Tomografi): Bilgisayarlı tomografi, X-ışınları ile vücudun incelenen bölgesinin kesitsel görüntüsünü oluşturan bir radyolojik yöntemdir. Yöntem olarak X ışını kullanıldığından radyasyon içermektedir. Bu nedenle hamilelerde kullanımından kaçınılmaktadır. Ancak günümüzde gelişmiş yeni cihaz ve teknolojilerle hasta güvenliği için radyasyon dozu mümkün olduğunca en aza indirgenerek görüntü elde edilmektedir.